Viviënne van Eijkelenborg

“Alles over innovatie en verandering”

Viviënne van Eijkelenburg neemt in 1999 het babyproductenbedrijf Difrax over van haar ouders en weet het in de jaren die volgen uit te bouwen naar een winstgevende internationale onderneming. Viviënne verkoopt haar flessen, fopspenen en nog zo’n honderd andere babyproducten in maar liefst 25 landen, van Frankrijk tot China. Haar producten, waarvan de bekendste de Difrax S-fles is, ontvangen meerdere awards.

Viviënne werkt na haar studie Bedrijfskunde bij diverse retailers als Vroom en Dreesmann en DA. In 1996 stapt ze het familiebedrijf Difrax in, dan nog in loondienst. Daar vervult ze meerdere functies op het gebied van inkoop, marketing en verkoop. Drie jaar wordt ze directeur-eigenaar van Difrax en slaat ze met het bedrijf een nieuwe weg in waarbij innovatieve productontwikkeling centraal staat. Bovendien heeft ze oog voor het uiterlijk van haar product: dat moet naast praktisch ook mooi zijn. Dit doet ze door nauw samen te werken met experts als dokters en tandartsen. Haar strategie werpt vruchten af. In Nederland is Difrax inmiddels marktleider in het segment babyflessen (41%) en fopspenen (51%) en heeft Viviënne de snelste flessenwarmer van de wereld en de stilste borstkolf ontwikkeld. Alles om het leven van een ouder en baby net wat makkelijker te maken.

Naast het hebben van de dagelijkse leiding bij Difrax is Viviënne veel maatschappelijk actief. Haar bedrijf doet ook alleen maar zaken met bedrijven die ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast is ze voorzitter van de Nederlandse afdeling van de Entrepeneurs Organisation.

In 2016 is Viviënne tot Zakenvrouw van het Jaar verkozen.