Jimmy Nelson

“Om avonturen te willen beleven moet je niet bang voor het onbekende.”

Jimmy Nelson is een Brits fotograaf en avonturier. Zijn reis begon op 18-jarige leeftijd met een voettocht door Tibet. De reis duurde een jaar en bij zijn terugkeer werd een unieke visuele dagboek gepubliceerd, met onthullende beelden van een voorheen ontoegankelijk Tibet. Daarna volgenden nog vele reizen, publicaties en opdrachten voor toonaangevende merken en bedrijven.

Hij is wereldberoemd geworden door zijn boek “Before They Pass Away”, waarvoor hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde.

Hij reist momenteel de wereld over op zoek naar nieuwe culturen, exposeert in de internationale musea, toont zijn werk in ’s werelds toonaangevende kunstgalerieën, spreekt op (internationale) conferenties.

In oktober 2018 publiceert hij een tweede boek – Homage to Humanity. Voor dit tweede boek heeft Jimmy over de hele wereld opnieuw 35 inheemse volkeren bezocht. Van koude het noorden van Siberië tot de diepe jungle van de Amazone.

Jimmy Nelson richtte in 2017 de Jimmy Nelson Foundation op, met als doel om de culturele diversiteit die de wereld rijk is te vieren en te behouden. .

Registreer

Bekijk ook de andere sprekers