Hans Biesheuvel

“Overtuigen in Den Haag”

Hans Biesheuvel is in de eerste plaats ondernemer in hart en ziel. Daarnaast zet hij zich in als voorzitter van Stichting ONL voor Ondernemers. Met misschien wel het grootste netwerk in politiek Den Haag spreekt hij geregeld namens (MKB-)ondernemers en geeft hij hen een stem.

Samen met Mirjam Bink is hij in 2014 ONL begonnen met de doelstelling: ‘Samen Nederland ondernemender maken’. ONL is daarmee een organisatie vóór en door ondernemers. Een aantal vakorganisaties hebben zich in de loop van de tijd bij ONL aangesloten als partner om zo intensief te kunnen samenwerken.

In het MKB Toekomstplan 2030 pleit ONL voor een herziening van de arbeidsmarkt en het belastingstelsel aan de hand van vijf pijlers. Het uitgangspunt is altijd MKB-first. Door het MKB op de eerste plaats te zetten, wordt de waarde van het MKB voor de Nederlandse economie op waarde geschat. Dat is noodzakelijk, zeker gezien de uitdagingen die momenteel op het bord liggen van de Nederlandse ondernemer:

“Alleen met een versterkt fundament is onze economie bestand tegen de uitdagingen die vergrijzing, globalisering, technologisering, digitalisering en verduurzaming met zich meebrengen.”

Hans deelt zijn kennis over het ondernemersklimaat in Nederland via zoveel mogelijk kanalen. Zo is hij regelmatig te horen op BNR Nieuwsradio en Radio 1 en schrijft hij columns in onder andere de Financiële Telegraaf en een aantal regionale vakbladen.