Partners

Het MKB Ondernemerscongres is ontzettend trots om samen met deze partners een prachtig congres te creëren voor jou als bezoeker. Samen met hen zetten we een unieke en inhoudelijke ervaring neer om jou als deelnemer met nog meer kennis en inspiratie huiswaarts te laten keren. Ben je benieuwd over de bijdrage van onze partners aan het MKB Ondernemerscongres? Neem dan hieronder een kijkje.

Wil je zelf meer weten over partnermogelijkheden m.b.t. het MKB Ondernemerscongres en RTL Z? Neem dan contact op met Lara Massink | Brand Partnershipmanager bij RTL Z | 06 46 10 74 88 | lara.massink@rtl.nl of Wouter Matthijs | Brand Partnershipmanager | 06 45 69 62 68

NS-Business Card is dé mobiliteitskaart voor ondernemend Nederland. Zo reist u comfortabel met één kaart met het gehele openbaar vervoer. Maar met de NS-Business Card maakt u ook eenvoudig gebruik van de OV-fiets, Greenwheels en parkeren bij P+R. En dat allemaal zonder saldo te laden want u ontvangt een maandelijkse factuur achteraf. U kiest elke dag de reis die het snelst, meest efficiënt of gewoon het fijnst is. De kaart is bovendien prima te combineren met een eigen auto. Want u betaalt de NS-Business Card alleen als u deze gebruikt. U schaft de kaart bovendien gratis aan! Een abonnement is naar eigen wens toe te voegen.

 Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf op www.ns.nl/zakelijk 

Erasmus Universiteit Rotterdam. Make it happen.
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationale onderzoeksuniversiteit, geworteld in het dynamische en veelzijdige Rotterdam. Sinds de oprichting in 1913 door Rotterdamse kooplieden is de EUR – vernoemd naar de in Rotterdam geboren humanist en filosoof Desiderius Erasmus – uitgegroeid tot een instelling die zich kan meten met de beste universiteiten van Europa. 
 
Bent u als ondernemer op zoek naar een deskundige partij die uw organisatie van advies kan voorzien? Of bent u op zoek naar executive onderwijs om uw kennis te verrijken? Onze EUR Holding kent verschillende B.V.’s die executive en post-academisch onderwijs verzorgen, onderzoek in opdracht verrichten en consultancy services verlenen. Binnen deze B.V’.s  werken onze experts aan diverse thema’s die binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam bestudeerd worden, zoals duurzaamheid, accountancy en sociaal-maatschappelijke issues. 

Essent is één van de toonaangevende energiebedrijven in Nederland en onderdeel van het internationale innogy. Wij willen iedereen in staat stellen hun leefwereld te verbeteren door het inzetten van de ongekende mogelijkheden van energie. Met de productie van groene stroom uit hernieuwbare bronnen, zoals wind en zon werken we aan een duurzamere wereld.

Voor de zakelijke markt is het onze ambitie om energie besparen makkelijker te maken. Daarom ontwikkelen we diensten zoals de EnergieWetCheck waarmee ondernemers in 1 minuut weten of ze voldoen aan de Wet milieubeheer en welke energiebesparende maatregelen ze kunnen nemen en de EnergieFitScan waarmee zakelijk Nederland direct ziet hoe ze kunnen besparen op hun energiekosten en welke maatregelen ze kunnen nemen om dit te realiseren. Kijk hier voor meer informatie.

Ondernemers hebben het beste talent nodig met de juiste vaardigheden. Ondersteund door de kracht van de nieuwste technologieën en data, biedt Randstad ondernemers het talent en de flexibiliteit die ze nodig hebben om hun onderneming te laten groeien. Nu en in de toekomst.

Aan de bak met Slim Werkgeven

Op zoek naar ideeën om in tijden van krapte op de arbeidsmarkt toch nieuwe mensen te krijgen? Wil je tips en tricks om je team beter te laten werken? Of inspiratie opdoen om je personeelsbeleid klaar te maken voor de toekomst? Kom dan op 1 november langs bij Slim Werkgeven. Laat je inspireren door onze voorbeeldwerkgevers in de powersessie Slim Werkgeven gepresenteerd door Tom van ‘t Hek. En ga met hen en experts in gesprek op het Experienceplein of bij de expertdesks.

Slim Werkgeven is een nieuw platform. Een platform dat draait om vragen en behoeftes van werkgevers. Waar werkgevers elkaar inspireren, ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan. Met als doel een sterker personeelsbeleid. Goed voor het bedrijf. En goed voor de arbeidsmarkt.

Meer informatie? Kom 1 november naar Slim Werkgeven. Wij zetten de koffie vast klaar! Je kan ons vanaf 1 november ook online vinden op www.slimwerkgeven.nl. Mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Rabobank is actief in Nederland en in een groot aantal andere landen in de wereld. In Nederland bedienen we ruim 800.000 zakelijke klanten met een compleet pakket aan financiële producten en diensten. De Nederlandse economie zit in de lift, maar toch heeft 85% van het mkb moeite structureel te groeien. Daarom stimuleren wij ondernemers gezond te groeien door inzet van onze kennis, netwerken en financiële oplossingen. Want als het goed gaat met het mkb, gaat het goed met Nederland.

Het MKB doet internationaal zaken via DHL Express

Uw zending is meer dan een pakket alleen. Wat u ook verstuurt, DHL Express weet hoe uw zending het verschil kan maken. Niet alleen voor u maar ook voor uw klant.

DHL Express staat garant voor snelle levering, van pick-up tot aflevering. Via ons eigen wereldwijde expresnetwerk levert DHL uw producten op tijd en op het juiste adres. Bovendien volgt u uw zending eenvoudig online via Track & Trace. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag met uw douanedocumenten en zorgen wij voor een soepele in- en uitklaring van uw pakket. Maar ook op het gebied van verpakkingen, lokale marktinformatie en E-commerce adviseren wij u graag. Zo zijn wij echt úw partner.

Wij staan op het MKB Ondernemerscongres voor u klaar met een team van internationale specialisten! Kijk hier voor meer informatie!

Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, leefstijl zorg en medische zorg met ruim 4.000 medewerkers in dienst. Vanuit meer dan 65 vestigingen verspreid over het hele land bedienen wij 71.000 werkgevers en 1,5 miljoen werknemers. Wij geloven dat mensen gelukkiger zijn als ze kunnen deelnemen in werk en maatschappij. Met dat gedachtegoed streven we ernaar mensen gezond en inzetbaar te houden en mensen zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Zorg van de Zaak is een maatschappelijk betrokken organisatie. Zo is 40 procent van de aandelen ondergebracht in de  Zorg van de Zaak Foundation. Deze stichting heeft als doel bevolkingsgroepen en/of individuen in achterstandssituaties te ondersteunen bij problemen op sociaal, psychisch, medisch of lifestylegebied. Voor meer informatie kijk op: www.zorgvandezaak.nl

Atradius is Nederlands grootste kredietverzekeraar en biedt diverse diensten op het gebied van credit management zoals kredietverzekering, bedrijfsinformatie en incasso. Atradius heeft kantoren in meer dan 50 landen over de hele wereld. De productportfolio van Atradius helpt bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico’s die zijn verbonden aan de verkoop van producten en diensten op krediet.
 
Dankzij jaren van ervaring en diepgaande kennis van risicoanalyses kan Atradius een uitgebreid gamma aan producten bieden. Wij beschermen zowel grote als kleine bedrijven tegen commerciële en politieke risico’s die inherent zijn aan nationale en internationale handel. Een kredietverzekering beperkt het risico dat uw afnemers niet betalen. Hierdoor beschikken onze klanten over een stabielere cash flow en kunnen zij risicokapitaal omzetten in groeikapitaal.
  
 

Onze missie is ‘meer winst voor iedere MKB ondernemer’. Meer winst kan bestaan uit meer Euro’s onderaan de streep, en ook meer grip en rust in je onderneming.

Als ondernemer houd je je met van alles bezig en ben je continue bezig in en met je bedrijf. Tijd om bewust áán je bedrijf te werken neem je vaak niet. Ken jij het gevoel dat je al jaren hard werkt maar dat er voor je gevoel te weinig verandert? Dan is MKS.Tools echt iets voor jou!

Stap voor stap leer je je bedrijf beter kennen en aan welke knoppen jij kunt draaien om je bedrijf een boost te geven! 9 van de 10 ondernemers zien binnen 3 maanden concrete positieve resultaten. Je krijgt (weer) grip op je bedrijf en je zal zien dat je met slechts enkele minuten per week gericht kunt werken aan een hogere winst en aan je ondernemingswaarde. Kijk hier voor meer informatie. 

Na 20 jaar Staples Retail gaat Office Centre met Nederlandse investeerders en een Nederlandse directie vanaf nu weer zelfstandig verder als een echt Nederlands bedrijf.

Welkom! Wij willen er zijn voor alle ondernemers van Nederland. Of je nu net je KvK inschrijving hebt gedaan of een familiebedrijf hebt van 150 jaar oud. Onderneemt vanuit je winkel, aan de keukentafel, onderweg of op je eigen kantoor. We zijn er voor jou met een ongekend assortiment, slimme oplossingen en goede ideeën.

Als ondernemers weten we wat ondernemers nodig hebben. En dat is heel wat!

Daarom hebben we alles onder één dak, van laptop tot bureaustoel, van voordelig drukwerk tot slimme computerhulp. Kom dus vlug langs in één van onze 39 vestigingen of bezoek ons online op officecentre.nl. Onze 550 medewerkers staan voor je klaar!

Kaspersky Lab levert wereldwijd cyberbeveiliging en is opgericht in 1997. De beveiligingsexpertise en diepgaande kennis van bedreigingen van Kaspersky Lab wordt voortdurend omgezet in beveiligingsoplossingen en diensten om bedrijven, cruciale infrastructuur, overheden en consumenten over de hele wereld te beschermen. Het uitgebreide beveiligingsaanbod van het bedrijf omvat toonaangevende endpointbescherming en een aantal gespecialiseerde beveiligingsoplossingen en diensten om geavanceerde en evoluerende digitale dreigingen te bestrijden. Meer dan 400 miljoen gebruikers worden beschermd door technologie van Kaspersky Lab en we helpen 270.000 zakelijke klanten te beschermen wat het belangrijkste voor hen is.

Op het MKB Ondernemerscongres verzorgt Jornt van der Wiel namens Kaspersky Lab een powersessie over Cybersecurity. Ook kun je de experts van Kasperky ontmoeten op het Experience Plein.

ONL voor Ondernemers is dé ondernemersorganisatie van Nederland en heeft maar één belang: de stem van de ondernemers te laten horen. Dit betekent dat ondernemers de agenda van ONL bepalen en zij actie ondernemen.

Samen Nederland ondernemender maken, dat is het doel van ONL. Dit doen ze door te lobbyen, problemen aan te kaarten en oplossingen voor te leggen op onderwerpen waar ondernemers last van hebben. Voorbeelden van deze onderwerpen zijn de Wet DBA, Wet Werk en Zekerheid, Late betalingen en Rentederivaten.

Op het MKB Ondernemerscongres staat ONL klaar met advies op maat voor ondernemers en verzorgt ONL een powersessie met Hans Biesheuvel.

Nespresso Professional is de zakelijke oplossing van Nespresso. Het is kwaliteit die je bent gewend. Kwaliteit die voortkomt uit de keuzes die we maken. Van koffiebes tot kopje; wij controleren het hele proces, waardoor je jouw klanten en medewerkers de beste koffie kunt aanbieden. Voor hen is het uiteindelijk veel meer dan een kopje koffie.. het is een compliment. Dit jaar op het MKB Ondernemerscongres is Nespresso onze trotse koffiepartner.

Shell TapUp: brandstofbezorging op jouw eigen locatie
Het is onze missie om de energietransitie te versnellen door alternatieve brandstoffen versneld beschikbaar te maken in de markt. Deze zijn vaak minder goed verkrijgbaar in de markt en dit levert een drempel op om over te stappen. Daarnaast besteden chauffeurs veel tijd aan tanken. Doordat wij langskomen op locatie, hoeven bedrijven dit voor chauffeurs niet in te plannen en creëren wij de financiële ruimte om een overstap naar een alternatieve brandstof vandaag al te realiseren.
 
Voor wie zijn wij interessant?
– Vanaf 5 commerciële voertuigen in een wagenpark
– Als je chauffeurs meerdere keren per week moeten tanken
– Bijvoorbeeld autodealers met vervangend vervoer
– Of retailers met eigen distributiecentrum

Shell TapUp is als pilot gestart in Rotterdam en breidt nu uit naar nieuwe gebieden. Tijd om kennis te maken dus! Kijk voor meer informatie op www.shelltapup.nl of neem contact met ons op via service@shelltapup.nl
 

Het is Tesla’s missie de transitie van de wereld naar duurzame energie te versnellen met een totaal aanbod aan steeds betaalbaarder wordende elektrische auto’s en duurzame energie-oplossingen. Tesla heeft meer dan 300.000 elektrische voertuigen geleverd aan klanten wereldwijd en introduceert in Europa aan het begin van 2019 haar nieuwste toevoeging aan de Tesla Family: de Model 3.

 

Het is de Italiaanse zin “fare una bella figura”( jezelf presenteren op de best mogelijke manier) die Cavallaro Napoli als merk zo typeert. Een merk dat niet bang is om op te vallen. Om klassiekers opnieuw uit te vinden, met een eigen Cavallaro twist. Om mensen te inspireren de allerbeste versie van zichzelf te zijn. Van onberispelijke overhemden tot perfect passende blazers, elk item wordt altijd gekenmerkt door ultieme verfijning en Italiaanse allure.

“Eigentijds, elegant en met een preppy twist – Cavallaro Napoli staat voor moderne verfijning.”

De Branche-organisatie voor intermediairs en brokers, Bovib, staat voor een verbeterde vertegenwoordiging van onafhankelijke en kwalitatief zich onderscheidende inhuur-intermediairs. Door de werking van vraag en aanbod te optimaliseren tussen leveranciers en inleners van flexibele arbeid bij het bemiddelen van met name zelfstandige professionals (ZP’ers) positioneert de vereniging zich sinds de oprichting in 2014 als bemiddelaar of regisseur van flexibele arbeid. Lees meer op https://www.bovib.nl/

Ondernemers richten zich graag op datgene waar ze goed in zijn: ondernemen. Dat begrijpt Capability als geen ander. Capability adviseert werkgevers over o.a. ziekteverzuim. De bedrijfsarts die als tussenpersoon wordt ingeschakeld staat vaak ver van de organisatie af. Capability zorgt ervoor dat de afstand tussen werkgever en werknemer in het geval van ziekteverzuim wordt overbrugd. Zo kunnen beide partijen door een meer hands-on methode het proces bevorderen. Meer informatie via de website: https://capability.nl/

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) adviseert jaarlijks duizenden ondernemers op het gebied van bedrijfsvoering, financiering en bedrijfsovername. Dat doen zij met deskundige experts in regionale teams en door slimme digitale oplossingen. Onlangs werd het IMK genomineerd voor de Computable Award voor hun digitale ‘Financiering voor MKB’ platform.

Logo MKB Financiering

Stichting MKB Financiering is opgericht door een voorhoede van vertegenwoordigers uit de markt met als doel de toegang tot alternatieve (non-bancaire) financieringsmogelijkheden voor ondernemers te verbeteren. Samenwerking tussen de alternatieve financiers is de eerste stap op weg naar meer zichtbaarheid en slagkracht van de jonge sector. 

Novak is een belangenbehartiger. Deze beroepsvereniging geeft aangesloten AA’s en RA’s werkzaam in de mkb-praktijk een stem richting de beroepsorganisatie NBA en de politiek, zodat de wet- en regelgeving die wordt ontwikkeld voor de accountancy ook daadwerkelijk aansluit op de werkzaamheden van de mkb-accountant. De beroepsvereniging Novak is een organisatie voor en door accountants, zo blijkt ook uit de samenstelling van het bestuur. Meer info? Kijk op: https://www.novak.nl/

Geld voor Ambitie

De NPEX-effectenbeurs brengt ondernemers en (institutionele) beleggers samen voor financiering én rendement.

Ondernemers kunnen via NPEX financiering vanaf 1 miljoen euro realiseren, door uitgifte van obligaties of (stemrechtloze) aandelen. Verhandeling via NPEX.nl

Platform Promotional Products (PPP) is dé branchevereniging voor specialisten in promotionele artikelen, relatiegeschenken en kerstgeschenken. PPP is de maatschappelijk erkende spreekbuis voor de branche en gesprekspartner van en naar stakeholders. PPP streeft naar meer bewustwording over effectiviteit en rendement van promotionele producten voor een grotere rol binnen de marketing mix.

Visma Software biedt bedrijven complete cloudoplossingen voor boekhouding, groothandel- en projectadministratie, urenregistratie, accountancy, crm, hrm en salarisverwerking en ledenadministratie. In Nederland werken al meer dan 40.000 organisaties in het mkb, de grootzakelijke en semipublieke sector met onze software.

Visma Software BV is een dochteronderneming van het Noorse Visma AS, marktleider in Scandinavië en behorend tot de top-10 van Europese businesssoftwarehuizen. Meer informatie vindt u hier: https://nl.visma.com/

Vereniging Samenwerkende Kredietunies helpt bij het oprichten van kredietunies en het verder groeien naar levensvatbare omvang. Zij vertegenwoordigt de leden richting de overheid en andere partijen, en richt zich op het realiseren van alles wat nodig is om coöperatieve kredietverlening effectief te kunnen opzetten in Nederland. Het gaat altijd om het financieren van ondernemers door andere ondernemers. Daarbij zet de vereniging in op coaching en het versterken van het netwerk tussen ondernemers.

Het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap (NLPO) is een samenwerkingsverband van lectoren in het HBO – dus ook van kunst en agrarisch onderwijs – die actief zijn op het brede gebied van ondernemerschap. Ons onderzoeksdomein is toegepast onderzoek in de levenscyclus van ondernemer en onderneming in het mkb. Enkele onderzoeksthema’s zijn starten, falen, groeien, innoveren, financieren, liquideren, internationaliseren, verkopen, goed bestuur, data analytics, samenwerken, familiebedrijven. Jaarlijks wordt een onderzoekseminar georganiseerd en worden 5 (thema) bijeenkomsten gehouden. Vrijwel alle hogescholen in Nederland zijn aangesloten. Het platform wordt bestuurt door een roulerend kernteam van maximaal vijf leden, waaronder de voorzitter en secretaris. Het NLPO werkt samen met (internationale) ondernemersorganisaties, brancheorganisaties, ministeries en Dutch Academy of Research on Entrepreneurship (DARE).

RTL Z is hét business platform van Nederland en inspireert vanuit die positie dagelijks via tv, web en events de managers, ondernemers, young professionals en techlovers van Nederland. RTL Z biedt non-stop Nieuws, Business, Beurs, Finance en Tech voor ondernemende mannen en vrouwen.

 Voordeelwijnen.nl levert de beste wijnen voor de beste prijs aan consumenten, horeca en bedrijven.

Wij helpen ondernemers graag met gepersonaliseerde relatiegeschenken, wijnadvies of wijnproeverijen op hun bedrijf.

Een betere financiële wereld

Funding Circle is opgericht in 2010 omdat we zagen dat kleine ondernemingen moeite hadden om hun groei te financieren, terwijl investeerders kampten met lage rendementen. We bedachten een eenvoudige oplossing: laten we ze met elkaar verbinden.

Sinds 2015 is Funding Circle ook actief in Nederland, waar wij dagelijks werken aan het zo snel en goed mogelijk bedienen van investeerders en kleine ondernemingen op ons platform.

Duizenden mensen, lokale en nationale overheden en financiële instellingen hebben al ruim € 6 miljard uitgeleend. Wereldwijd hebben ruim 50.000 ondernemers via Funding Circle hun plannen kunnen realiseren met behulp van meer dan 80.000 investeerders. Ben jij de volgende?

www.fundingcircle.nl

In Café Bepp komen bedrijven om te luisteren naar ondernemers. Ze zijn benieuwd naar hun verhalen over duurzaamheid, passie, leveranciersmanagement en de verwachtte service. Met de inzichten versnellen ze hun innovatiekracht.
We onderzoeken altijd puur en bij de bron. Want alle moderne tools ten spijt, het ouderwetse echte gesprek is toch de beste manier om je klant te leren kennen.

Café Bepp is het onderzoeksconcept van TrueTalk. Het agile onderzoeksconcept wordt ingezet om doelgroepen te ontdekken, concepten te toetsen en producten aan te scherpen. Daarmee is Café Bepp een passend onderzoekstool op alle momenten binnen het innovatie- en marketingtraject.  We werken voor corporates en startups, marketing- en innovatieteams.
Zie www.truetalk.nl

Samen met ondernemers biedt bol.com de Nederlandse en Vlaamse klanten een winkelplatform met ruim 16 miljoen artikelen. Deze – extra – online winkel biedt ondernemers een hogere omzet, voornamelijk dankzij een groot bereik van ruim 8 miljoen potentiële klanten.

En zijn er nog meer samenwerkingsmogelijkheden zoals het inkopen van zakelijk assortiment via een zakelijk account,verdienen aan bol.com-banners op je eigen website of adverteren op bol.com.

Sprout is een van de partners van het MKBOC en zal samen met Sea’sons van Tom van Dieren een powersessie verzorgen. Meer info volgt later.

Europa is een groot doolhof en kost alleen maar geld! Zo maar een van de hardnekkige vooroordelen in de wijze waarop veel Europese ondernemers de Europese Unie ervaren. Maar zijn ze ook waar? De belangrijkste vraag, of de EU de ondernemers ook iets terug geeft, wordt eigenlijk nooit gesteld.

Met de brochure die je op deze pagina kunt downloaden wil het EESC (Europees Economisch en Sociaal Committe) het Nederlandse MKB wegwijs te maken in “Brussel” zodat zij in staat is gericht te zoeken naar Europese subsidies waarmee zij nieuwe initiatieven zou kunnen (co)financieren.

Meer info? Klik hier

Met de MKB tankpas van Tankpas.nl bent u als  MKB’er of ZZP’er van alle gemakken voorzien. Aanvragen binnen 3 minuten en binnen 2 werkdagen toegezonden. Nooit meer omrijden! U kunt met de tankpas overal brandstof afrekenen, Tankpas.nl wordt bij alle tankstations in Nederland geaccepteerd. Maar tankpas.nl is meer dan alleen een brandstofpas. Naast het afrekenen van brandstof kunt u ook autowassen en parkeren met de tankpas. En is uw ruitenwisservloeistof of motorolie op, dan kunt u deze zonder kosten laten bijvullen bij elke KwikFit vestiging in Nederland. Naast al deze standaard opties kunt u de pas ook nog uitbreiden met Europa dekking, u kunt dan bij meer dan 45.000 tankstations in Europa tanken met de tankpas.