Partners

Het MKB Ondernemerscongres is ontzettend trots om samen met deze partners een prachtig congres te creëren voor jou als bezoeker. Samen met hen zetten we een unieke en inhoudelijke ervaring neer om jou als deelnemer met nog meer kennis en inspiratie huiswaarts te laten keren. Ben je benieuwd over de bijdrage van onze partners aan het MKB Ondernemerscongres? Neem dan hieronder een kijkje.

Wil je meer weten over partnermogelijkheden m.b.t. het MKB Ondernemerscongres en RTL Z? Neem dan contact op met:

Essent is één van de toonaangevende energiebedrijven in Nederland. Wij willen iedereen in staat stellen hun leefwereld te verbeteren door het inzetten van de ongekende mogelijkheden van energie. Met de productie van groene stroom uit hernieuwbare bronnen, zoals wind en zon werken we aan een duurzamere wereld.

Voor de zakelijke markt is het onze ambitie om energie besparen makkelijker te maken. Daarom ontwikkelen we diensten zoals de EnergieWetCheck waarmee ondernemers in 1 minuut weten of ze voldoen aan de Wet milieubeheer en welke energiebesparende maatregelen ze kunnen nemen en de EnergieFitScan waarmee zakelijk Nederland direct ziet hoe ze kunnen besparen op hun energiekosten en welke maatregelen ze kunnen nemen om dit te realiseren. Kijk hier voor meer informatie.

Bol.com behoort al jaren tot één van de populairste online winkels van Nederland en België. Bij bol.com kunnen klanten kiezen uit ruim 20 miljoen artikelen uit verschillende categorieën. Daarnaast is bol.com hét e-commerce platform voor ondernemers in Nederland en België. Bol.com werkt samen met meer dan 20.000 Nederlandse en Belgische partners om de inmiddels 10 miljoen gezamenlijke klanten een compleet assortiment te bieden tegen aantrekkelijke prijzen en levertijden.

Jumbo is er nu ook voor de zakelijke boodschappen. We bezorgen niet alleen alles voor de koffie, de vergadering, de lunch en de vrijmibo. Maar ook schoonmaakmiddelen en servetjes. Kortom, alles wat je normaal ook vindt bij jouw Jumbo en meer. Via Jumbo.com heb je de keuze uit maar liefst 20.000 producten én een speciaal assortiment voor zakelijke klanten. Wat je ook bestelt, je kiest zelf een bezorgmoment dat jou het beste uitkomt. En je betaalt gemakkelijk achteraf op rekening.

Ook zakelijk profiteer je van de 7 Zekerheden van Jumbo. Zoals de laagsteprijsgarantie en onze service. Ervaar het gemak en bespaar tijd en geld. Lees er alles over op Jumbo.com/bedrijven

Win een inspiratiesessie met Björn Kuipers bij jouw bedrijf!
De beste scheidsrechter van Nederland én Jumbo-ondernemer staat te trappelen om bij jouw bedrijf een boeiende inspiratiesessie te geven. Ben jij benieuwd wat hij jullie team kan leren over samenwerking op top niveau? Laat dan hier je gegevens achter. De winnaar wordt 31 oktober bekend gemaakt tijdens het MKB Ondernemerscongres, waar Björn ook als spreker van de partij is.

Nog meer prijzen…
Naast de hoofdprijs verloten we nog 10x een lunchtegoed van 100 euro.

Voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is het mkb belangrijk. Het mkb is het fundament van de Nederlandse economie. In 2018 is het MKB-actieplan gelanceerd. Daarin staat een groot aantal acties en maatregelen van ministeries, provincies en gemeenten, en van uitvoeringsorganisaties van de overheid zoals RVO en KVK. Die acties gaan over de grote uitdagingen voor het mkb: personeel en arbeidsmarkt, financiering, digitalisering en innovatie, regelgeving, fiscaliteit en internationaal ondernemen. Kijk voor de resultaten op https://ondernemersplein.kvk.nl/mkb-actieplan/.

ONL voor Ondernemers is dé ondernemersorganisatie van Nederland en heeft maar één belang: de stem van de ondernemer laten horen. Het ondernemerschap moet namelijk aantrekkelijker worden. Over meer dan 75 onderwerpen, van het verminderen van regeldruk tot het vereenvoudigen van het belastingstelsel, nemen wij het in politiek Den Haag op voor de MKB-ondernemer. Ondernemers bepalen daarbij onze agenda, ONL onderneemt actie. Doe ook mee, zo kunnen wij samen Nederland ondernemender maken.

Liefde voor koffie
Van de boon tot in je beker

Je beste dagen op kantoor beginnen met goede koffie. En de beste koffie begint bij de bonen. De bonen van Redbeans zijn met de hand geplukt. We branden ze zelf. In Nederland. En in alle rust. Want slowroast bonen smaken rijker. Onze bonen gaan in machines die we zelf hebben ontworpen. Zo weten we zeker dat alle nuances tot hun recht komen. En proef je onze liefde voor koffie. In alles wat we voor jou en je collega’s doen.

Redbeans verzorgt de koffie tijdens het MKB Ondernemerscongres. Tot dan.

Kenneth Smit trainingen zijn bijzonder interactief. Theorie is ondersteunend en niet leidend. In interactieve sessies, workshops en rollenspelen ontdekken de deelnemers zelf dat een andere werkwijze tot betere resultaten leidt. Wij houden hen een spiegel voor en oefenen intensief. De deelnemers leren ook veel van hun collega deelnemers. De rollenspelen worden toegesneden op jouw eigen situatie. Het resultaat van deze werkwijze is dat iedere deelnemer met veel nieuwe ideeën en een andere aanpak direct na de training in de eigen praktijk aan de slag kan en…. aantoonbaar succesvoller zal zijn!

Het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap (NLPO) is een samenwerkingsverband van lectoren in het HBO, dus ook van kunst, horeca en agrarisch hoger onderwijs, die actief zijn op het brede gebied van ondernemerschap. Ons onderzoeksdomein is toegepast onderzoek in de levenscyclus van ondernemer en onderneming in het mkb. Enkele onderzoeksthema’s zijn starten, falen, groeien, innoveren, financieren, liquideren, internationaliseren, verkopen, goed bestuur, data analytics, samenwerken, familiebedrijven.

Jaarlijks wordt een onderzoekseminar georganiseerd en worden 5 (thema) bijeenkomsten gehouden. De meeste hogescholen in Nederland zijn aangesloten. Het platform wordt bestuurd door een roulerend kernteam (Ilse Matser, Ger Post, Steven de Groot), met voorzitter (Lex van Teeffelen) en secretaris (Ingrid Wakkee). Het NLPO werkt samen met (internationale) ondernemersorganisaties, brancheorganisaties, ministeries en Dutch Academy of Research on Entrepreneurship (DARE).

Office Centre is dé partner in kantoorsupplies voor ondernemers.
Van pen tot tablet, van bureaustoel tot compleet ingericht kantoor en van opbergbox tot koffie. En of je er nu één nodig hebt of duizend, wij kunnen het voor je regelen.
Daarnaast bieden we innovatieve tech en print oplossingen en duurzame alternatieven, uitgebreide drukwerkservices, onderhoud en installatie op technologische producten en PostNL Business Points voor frankeer- en verzendoplossingen in al onze 39 vestigingen en op officecentre.nl.
Kortom, het gemak van alles onder één dak voor ondernemers.

Op het MKB Ondernemerscongres 2019 bent u van harte uitgenodigd om het Office Centre innovatieplein te komen bezoeken. Wij laten u graag de mogelijkheden en veelzijdigheid van Office Centre zien samen met een aantal van onze partners. De partners op het Office Centre innovatieplein:

De Hartstichting is maatschappelijk partner van het MKB Ondernemerscongres. De Hartstichting is er voor jouw hart. Samen met onder andere bedrijfspartners, ondernemers, wetenschappers, zorgprofessionals en vrijwilligers werken we aan een hartgezonde samenleving. Zo sporen we bijvoorbeeld mensen met een verhoogde bloeddruk op, zodat zij tijdig maatregelen kunnen nemen om hun bloeddruk te verlagen en zo hun risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Want een hoge bloeddruk voel je niet, maar het verhoogt wel het risico op hart- en vaatzieken. Bij de Bloeddrukbar van de Hartstichting kun je je bloeddruk laten meten.
Speciaal voor MKB-ers ontwikkelde de Hartstichting het Preventiepartnerschap.
Met dit partnership help je de Hartstichting haar doelen te realiseren én werk je aan de hartgezondheid van je medewerkers. Doe je ook mee?

Toonaangevende datastad – Den Bosch

Met een snel groeiend ICT-cluster, de nummer 1 Data Science Universiteit (JADS), de Den Bosch Data Week, veel incubators en hotspots voor bedrijven actief in de digitale economie en met diverse hogescholen die meermaals zijn bekroond tot de beste van Nederland, heeft Den Bosch vele troeven in handen.

De stad heeft een ligging dichtbij de Randstad en is goed verbonden met de andere grote Brabantse steden. Bovendien staat Den Bosch bekend om haar bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en een diversiteit aan bedrijven en vakkennis. In Den Bosch geloven we in kansen zien en pakken. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor startende bedrijven en ondernemers met ambitie. Het blijft hier niet bij het bedenken van innovaties, maar juist ook het toepassen van concepten.

Tijdens de Den Bosch Data Week van 28 oktober tot en met 2 november 2019 worden diverse evenementen rond data georganiseerd om te laten zien wat data voor je kan doen. Juist in deze context is een gezonde voedingsbodem voor MKB om zich te vestigen in Den Bosch.

Vestig je in Den Bosch en ervaar wat data voor jou kan doen!

Het is de Italiaanse zin “fare una bella figura” ( jezelf presenteren op de best mogelijke manier) die Cavallaro Napoli als merk zo typeert. Een merk dat niet bang is om op te vallen. Om klassiekers opnieuw uit te vinden, met een eigen Cavallaro twist. Om mensen te inspireren de allerbeste versie van zichzelf te zijn. Van onberispelijke overhemden tot perfect passende blazers, elk item wordt altijd gekenmerkt door ultieme verfijning en Italiaanse allure. “Eigentijds, elegant en met een preppy twist – Cavallaro Napoli staat voor moderne verfijning.

De geschiedenis van Mercedes-Benz begint in 1886. De Duitse ingenieur Carl Benz vond in dat jaar de eerste auto ter wereld uit. Deze uitvinding baande – tot op de dag van vandaag – de weg voor een pad van innovatie en vooruitstrevende technologie. De passie om mensen mobiel te maken én te houden zit bij Mercedes-Benz in de genen, waarbij design, rijplezier, comfort, veiligheid én duurzaamheid nooit uit het oog worden verloren. Ook tijdens MKB Ondernemers Congres zijn deze kernelementen van Mercedes-Benz duidelijk zichtbaar.
Zo toont Mercedes-Benz tijdens het congres zijn eerste volledig elektrische SUV: de EQC, alsmede de volledig elektrische smart. Ook de volledig elektrische bestelwagen eVito, die niet alleen geschikt is voor transport in stedelijke gebieden, maar door zijn actieradius en laadcapaciteit ook aan de eisen van bijvoorbeeld servicemonteurs voldoet, komt in de spotlights te staan. Daarbovenop etaleert de
volledig elektrische FUSO eCanter zich op het congres als een lichte vrachtwagen zonder geluidsoverlast én zonder uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen.

In de HP Store kun je terecht om direct online alle HP producten aan te schaffen die nodig zijn voor je onderneming. Zo kun je in de HP Store niet alleen laptops, desktops en printers bestellen, maar ook monitoren, VR-headsets, geconfigureerde workstations, grootformaat printers, inkt & toner en vele accessoires. Je kunt direct online bestellen, of je eerst telefonisch laten adviseren door onze HP Store verkoopspecialisten.

Bij NLgroeit bieden we een platform voor ondernemers om elkaar te helpen hun volgende groeistap te zetten. Met praktische tips en concrete acties waarmee je als ondernemer morgen al aan de slag kunt. Dat doen we door events te organiseren en door de juiste mensen bij elkaar aan tafel te zetten. Zo kun je sparren over je groeivragen met een ondernemer die net een stapje verder is, een mentor. En jij geeft jouw groeiformule weer door aan iemand die klaar is om jouw stap te maken.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt ondernemers vooruit in duurzaamheid, zaken doen over de grenzen, agrarisch ondernemen en innovatie. Of u nu wilt starten, groeien, exporteren of innoveren. Dit doen we met subsidies en andere regelingen, netwerken en advies. RVO.nl is een uitvoeringsorganisatie van o.a. het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Wij vertellen u graag meer bij onze stand.

Carver, het ultieme stadsvoertuig
Slimmer, sneller en schoner reizen van deur tot deur. En veel goedkoper. Maak dit congres kennis met de Carver, een 100 % Nederlandse innovatie. Snel en wendbaar als een tweewieler, veilig en comfortabel als een auto. Bereid je voor op een onvergelijkbare rijbeleving met een hoge fun-factor. Een verrassende ‘file-vermijder’ voor wie op zoek is naar een slimme en innovatieve verduurzaming van zijn mobiliteit. Kom langs en ontdek het zelf. Tot ziens bij het MKB Ondernemers Congres!

Het Koning Willem I College is een community college. Dat wil zeggen dat we vooral iets niet zijn; we zijn namelijk géén educatief eiland. Wij zijn een plek waar de nieuwsgierigheid van studenten en de hoge eisen van samenleving en bedrijfsleven samenkomen. Een bruisend middelpunt van binnen- en buitenschoolse activiteiten die het leren bevorderen. Dankzij onze hoge maatschappelijke betrokkenheid, uitgebreide contacten en moderne manier van lesgeven, zijn we in staat mensen op te leiden die zelf iets kunnen bedenken, en het vervolgens ook zelf kunnen doen. Creatieve professionals die zich makkelijk aanpassen en zich breed kunnen ontwikkelen. De natuurlijke nieuwsgierigheid van onze studenten en de hoge eisen van het bedrijfsleven zijn voor ons de uitgangspunten.

Meer weten? Kijk op www.kw1c.nl

Het Ondernemers voor Ondernemers Netwerk van Oxfam Novib is erbij op het MKB-ondernemerscongres. Wij zijn een club van ondernemers met lef. Wij kijken verder dan onze eigen regio. Wij zien dat de toekomst van onze business bepaalt wordt door het grotere plaatje. Samen willen wij positieve impact maken en gaan we aan de slag met de Global Goals (SDG’s), dé grootste business opportunity van de eeuw.
Als fan van ondernemerschap wereldwijd werken wij meteen aan Goal 1- Geen armoede. Via microfinanciering en mkb-ontwikkelingsprojecten van Oxfam Novib geven wij kleine en middelgrote ondernemers in ontwikkelingslanden een zetje in de rug. Zij bouwen zo een zelfstandig bestaan op en werken aan de toekomst van hun gezin, dorp en land. #ondernemersvoordeglobalgoals denken na over groei voor de volgende generaties. Kom langs in ons Ondernemers voor Ondernemers cafe en shake hands met de Global Goals!

Managers Carbon Network (MCN) is hét zakelijke netwerk voor ondernemende managers en executives. Wij verbinden jou persoonlijk om meer business te genereren. Binnen dit exclusieve netwerk is elke branche vertegenwoordigd en gunnen de leden elkaar meer business. Wanneer je deel uitmaakt van dit netwerk, krijg je onder andere toegang tot inspirerende events, coaching en onbeperkte NCOI-trainingen via Qragt en de exclusieve personal services van Pearlcard voor jou en het hele gezin. Gun jezelf een carrièreboost!

Let op het PPP keurmerk

Promotionele producten maken merken sterker. Leden van het Platform Promotional Products | PPP kunnen u uitstekend adviseren en u helpen uw campagne succesvol te maken. Zij beschikken over een grote dosis kennis die nodig is voor het maken van verantwoorde keuzes. PPP leveranciers kennen als geen ander de weg in de markt, hebben verstand van producten en processen en lopen voorop als het gaat om eerlijk zaken doen. Daarmee maken zij het verschil. U herkent deze leveranciers van promotionele producten en relatiegeschenken aan het PPP keurmerk.

Een overzicht van PPP leveranciers vind u op www.ppp-online.nl

Financiering is een belangrijk onderdeel in bedrijfsgroei. Stel, je hebt een onderneming met een gezond track record en je bent klaar voor de volgende stap. Je weet dat je wil investeren in groei, alleen hoe financier je dit?

Spotcap is een online bedrijfsfinancier voor gevestigde ondernemers. Wij verstrekken zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 met een maximale looptijd van 24 maanden. Ondernemers komen bij ons omdat ze verder willen groeien met hun bedrijf of juist hun continuïteit willen behouden. Veelal gaat het hierbij om kortetermijninvesteringen zoals het inkopen van voorraad, het financieren van een groot project of het aannemen van extra personeel. Hoe groot of klein de visie van onze klanten ook is: wij zijn er om te helpen deze te verwezenlijken!

Op het MKB Ondernemerscongres ben je van harte uitgenodigd om op het ONL-plein de Spotcap Expert desk te bezoeken. Wij praten je graag bij over de mogelijkheden.

iFly introduceert samen met Pipistrel als eerste in Nederland een volledige elektrische oplossing voor de kleine luchtvaart. Een eerste, maar belangrijke stap op weg naar emmissie vrije luchtvaart. Ifly ontwikkelt daarnaast innovatieve concepten voor vliegvelden en vliegscholen om zowel de land- als luchtvaart zijde te verduurzamen.

GreenIPP maakt de energietransitie voor bedrijven en gemeentes mogelijk. We realiseren grootschalige projecten voor de productie van groene stroom door te investeren en zorg te dragen voor de volledige ontwikkeling. Daarnaast is GreenIPP actief bij verduurzaming van vliegvelden en sponsored iFly Pipistrel op het MKB ondernemerscongres.

Qredits, je sociale kredietverstrekker
Steeds meer ondernemers in Nederland hebben geen of onvoldoende toegang tot bedrijfsfinanciering en/of betaalbare coaching. Qredits is een sociale kredietverstrekker zonder winstoogmerk en heeft hiermee een bijzondere positie in de financiële markt. We bieden ondernemerstools, coaching én verstrekken bedrijfskredieten tot € 250.000. Qredits is er voor iedere startende of bestaande ondernemer in Nederland, ook voor hen die geen toegang hebben tot (financiële) diensten via het reguliere circuit.
De passie waarmee we vanuit Qredits ondernemerschap bevorderen sluit naadloos aan op het thema van dit jaar; Hart voor de zaak: investeer in jezelf én het succes van je bedrijf! Als grootste alternatieve kredietverstrekker voor het MKB kijken we namelijk echt naar jou als ondernemer en niet alleen naar de cijfers.

Visma levert innovatieve cloudsoftware die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met meer dan 9.500 medewerkers en 1 miljoen klantcontracten is Visma een van Europa’s toonaangevende softwarebedrijven.
Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor boekhouding, financieel beheer, HRM, spend management en e-overheid. Visma is titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ’s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Visma wil ondernemers helpen om maximaal te presteren. Daarom zetten we ons elke dag in om mensen te voorzien van innovatieve technologie die hen helpt slimmer en efficiënter te werken en de concurrentie voor te blijven. Maximaal presteren met Visma-cloudsoftware!

IMK Sparren – Sparren voor ondernemers
Veel DGA’s van MKB bedrijven voelen zich regelmatig ‘eenzaam’ en hebben weinig mensen om zich heen om echt mee van gedachten te wisselen. Voor deze ondernemers wil IMK met IMK Sparren beginnen. De IMK Sparring Partner is iemand met niveau die echt in jou en je bedrijf is geinteresseerd. Niet op afstand, zoals een RvC, maar betrokken. Gelijkwaardig en kwetsbaar opstellend.
We willen op het MKB Ondernemerscongres in contact komen met ondernemers om onze propositie te testen. Om nog beter te begrijpen waar de behoefte van de ondernemer ligt en waar niet.

Via de NPEX effectenbeurs kunnen middelgrote Nederlandse ondernemingen hun financiering realiseren door de uitgifte van aandelen en/of obligaties. Deze aandelen- en obligatieproposities worden aangeboden aan beleggers die een rekening hebben bij de NPEX effectenbeurs en aan mogelijke nieuwe investeerders. Vervolgens zijn deze aandelen en obligaties verhandelbaar op het NPEX platform. Om in aanmerking te komen voor een notering op de NPEX effectenbeurs moet de onderneming minimaal 3 jaar bestaan waarvan 1 jaar winstgevend, een financieringsbehoefte hebben vanaf € 1 miljoen en een goede organisatie structuur hebben. Inmiddels hebben Nederlandse ondernemingen 43 proposities via de NPEX effectenbeurs in de markt gezet met een totale waarde van € 90.000.000.

The Clubhouse, marketing & communicatie on-demand
The Clubhouse maakt flexibel werken makkelijker. Marketing, communicatie en events, op ons platform kun je zelf kiezen welke vorm van ondersteuning het beste past bij jouw bedrijf. Wil je een freelancer op kantoor, heb je support nodig bij een tijdelijk project of werk je liever met een strippenkaart voor een langere periode? Gemak, toegang tot experts, controle over kosten en snel aan de slag zijn veelgehoorde redenen om te kiezen voor flexibele inzet.

Meer zichtbaarheid voor je bedrijf, een nieuw product lanceren, je social media accounts beter inzetten, een marketing campagne voeren of de pers benaderen met jouw nieuws? Vaak heb je er geen tijd of mankracht voor en wil je niet iemand vast in dienst nemen. Met de flexibele inzet via The Clubhouse, helpen wij je toch die groei te realiseren. Van advies tot uitvoering, van specifiek project tot maandelijkse ondersteuning.

Met opgeteld 40 jaar ervaring in verschillende branches is The Clubhouse jouw flexibele partner in marketing en communicatie. Nieuwsgierig? Kom langs in onze stand. Tijdens het MKB Ondernemerscongres delen we ook nog eens gratis advies uit. Of kom met ons pingpongen en maak kans op een gratis communicatiescan of een gratis persbericht.

Professionals/MKB-ers die in deze VUCA-wereld meer grip krijgen op de besluitvorming van hun klanten, realiseren een hogere bijdrage in omzet, efficiency en kostenreducering.
Uit onderzoek is gebleken dat Professionals nog gelukkiger en succesvoller zijn in het werk, als hun talenten (nog) beter worden benut.
Vanuit een academische en resultaatgerichte benadering – zonder hierbij het individuele talent uit het oog te verliezen – ondersteunen wij wereldwijd organisaties
bij het realiseren van hun strategische ambities. Lees meer over onze MKB-Programma; Strategisch Verkopen. Veel plezier.

Initiatiefnemer – De Ondernemer
Welkom in de studio van De Ondernemer! Tijdens het MKB Ondernemerscongres staat onze redactie klaar om jouw ondernemersverhaal te delen met de rest van Nederland. Live op New Business Radio, op deondernemer.nl en wellicht haalt jouw verhaal zelfs de krant. Wij laten geen kanaal onbenut om andere ondernemers te inspireren met goede en herkenbare ondernemersverhalen. Dus loop even binnen in de studio en ga in gesprek met onze redacteuren!

De Ondernemer is het grootste ondernemersplatform van Nederland. Wekelijks bereiken we met onze dagbladpagina 2.900.000 lezers, ontvangen 100.000 ondernemers onze nieuwsbrief en maandelijks bezoeken gemiddeld zo’n 450.000 ondernemers onze (pas geheel vernieuwde) website deondernemer.nl. Daarnaast ontvangen we vele duizenden ondernemers op onze events die we door heel het land organiseren. Dit alles met als doel ondernemer(schap) te supporten!